top of page
Search

Mooie samenwerking tussen Dierenambulance en Stichting Zorg voor Egels in Alphen aan den Rijn
Onze stichting werkt nauw samen met de dierenambulance in Alphen aan den Rijn. Zij worden gebeld door mensen die (overdag) een egel hebben gevonden. Of een egel wordt aangemeld via de chatfunctie van deze website. Deze egels kunnen verzwakt, ziek of gewond zijn. De dierenambulance haalt de egel op en brengt deze tijdelijk onder op hun locatie. Zij beschikken over goede hokken en kunnen de egel de eerste hulp geven die hij of zij nodig heeft. Gegevens als de vindplaats en eventuele start van medicatie houden zij nauwkeurig bij.


Onze stichting heeft regelmatig contact met de medewerkers van de dierenambulance en haalt de gevonden egels dan weer bij hen op. Wij weten door hun informatie dan precies waar de egel vandaan komt, wat het gewicht was toen de egel gevonden werd en of eventuele medicatie gestart is.


Zo kregen we vorige week een bericht van de dierenambulance dat er een klein, jong egeltje was gevonden van 327 gram. Deze had de koude dagen met vorst buiten doorstaan. Eenmaal bij de locatie van de dierenambulance bleek het egeltje verkouden en erg hongerig. Hij at alsof zijn leven ervan af hing. De dierenambulance is gestart met een behandeling tegen zijn verkoudheid. Een vrijwilliger van onze stichting heeft het egeltje eerst lekker warm binnen opgevangen, heeft de behandeling voortgezet en het beestje goed te eten gegeven. Na een week was hij al 460 gram en kon hij door naar een andere vrijwilliger die het egeltje langzaam aan de kou laat wennen. In het voorjaar kan deze egel, groot en aangesterkt, weer worden uitgezet.


Een klein maar mooi voorbeeld van onze samenwerking met de dierenambulance!

6 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page