top of page
Search

Moederegel met 5 baby's gevonden in een lege zak op terras

Op 17 augustus werd Stichting Zorg voor Egels gebeld met het verzoek om een moederegel te helpen die op een onhandige locatie haar baby's ter wereld had gebracht. Wij halen normaal gesproken geen gezonde gezonde egels uit hun omgeving. Onze Stichting richting zich puur op zieke en verzwakte egels in Alphen aan den Rijn e.o. Echter, hier konden ze niet blijven helaas.

Moeder bleek een zeer rustige moeder die redelijk ontspannen alles over zich heen liet kon komen. Eenmaal op de opvang bleek zij een supermoeder te zijn; elke avond een vers hol en liefdevol richting haar baby's. In een volgende blog zal ik vertellen dat zij zelfs een vondeling heeft geadopteerd die nog steeds met geluk bij haar scharrelt.


De baby's groeien vandaag de dag als kool en zijn inmiddels drie weken oud. Samen stappen ze met elkaar in hun riante verblijf rond. Ze proberen al zelf wat brokjes te eten. Zo heeft moeder ook wat meer rust; zij zal met een circa 3 weken weer worden uitgezet op een veilige plek. De kleintjes blijven de eerste winter altijd samen; zij hebben nog veel te leren en te genieten van elkaar.


12 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page