top of page
Search

Maak kennis met Smeagol

Updated: Jan 17

Sommige egeltjes die binnen komen hebben last van parasieten zoals schruftmijt of hebben een schimmel infectie. Zo ook Smeagol. Een toepasselijke naam bedacht door Sarah omdat hij "schattig van lelijkheid is". Door de schur

ft of schimmel wordt hij steeds verder kaal. Ern proces dat hoort bij het herstel maar er zielig uit ziet.


De gebruikelijke behandeling van het twee keer per week wassen van de egel en antimijt medicijn. In de egelopvang gebruiken we veel medicatie voor honden en katten in aangepaste dosis.


Smeagol is nu twee weken onder onze zorg. Afgelopen woensdag ging hij voor de vierde keer in bad. Eerst sprayen we de shampoo over hem heen, als dat voldoende is ingetrokken mag hij in bad. Smeagol houdt daar nog niet zo van, dus het is snel even afspoelen en dan in de handdoek. Sarah mag Reiki geven dus tijdens het opwarmen krijgt hij een lekkere aanvullende behandeling. Je ziet hem helemaal tot rust komen. Na het bad nog even wegen en dan terug in zijn holletje. Tot de volgende wasbeurt op zaterdag.


Gelukkig maakt Smeagol het verder goed. Hij is 's nachts goed actief en eet ook voldoende. De komende weken blijven we hem wassen tot zijn stekels weer terug beginnen te komen.

44 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page