top of page
Search

Babyegel (82 gram) alleen op straat gevonden succesvol gekoppeld aan zogende egelmoeder


Een week nadat de moederegel met 5 baby's in de opvang was, belde de Dierenambulance Alphen aan den Rijn dat er een kleintje op straat was gevonden en bij hen in de opvang zat.


Nu is het eigenlijk wel vaker zo dat kleintjes alleen zijn achtergelaten maar moeders is altijd vlakbij. Dus vaak worden ze onterecht opgetild en weggehaald uit de omgeving. Hoedanook deze kleine drommel had nu geen moeder en geen broertjes en zusjes meer.


We hebben de kleine in tuinaarde wat ontdaan van mensen- luchtjes en bij moederegel gelegd. Ze ging meteen de kleine poetsen en `bij de rest leggen. Dat ging snel! Wat keken we op hiervan. Want normaal zijn moederegels niet zo ingesteld op vreemde baby's. Maar ze was heel duidelijk; Kleine Drommel mocht blijven en hoorde er nu bij.


De volgende dag was hij al flink aangekomen. Doordat zij darmpjes een periode hadden stilgelegen had hij wat darmklachten. Na een kuurtje en flink wat TLC bleek hij een heus Pleegmoeders- kindje. Heerlijk tussen zijn pleegzusjes en broertjes drinken aan de tepel. Hij had zijn oogjes al wel open. Dus mogelijk zelfs wat trots dat hij zelfs ietsje meer kon dan de andere baby's. Het scheelt niet veel maar het zal vast zijn ego hebben gesterkt.


Na ruim twee weken in de binnenopvang zijn zij met z'n allen verhuisd naar een omheinde buitenomgeving. Nieuwe locatie met allerlei stimulerende geurtjes en veel meer ruimte. Ze eten nu allemaal zelf al wat kleine brokjes en begin lekker hun verblijf rond te scharrelen.


Wordt maar lekker groot Kleine Drommel!14 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page